Uncategorized

Workshop de Constelatii Familiale

Va invit cu drag sa participati la un weekend de

Constelatii Familiale

în București

Facilitator: Aurel N. A. Mocanu

( www.aurelmocanu.ro )

Constelatiile Familiale sunt o metoda de lucru extraordinar de profunda, fondata de germanul Bert Hellinger in urma cu peste 20 de ani. Aceasta metoda fenomenologica de munca sistemica s-a raspandit foarte repede in intreaga lume ( fiind una dintre metodele psihoterapeutice cu cea mai rapida raspandire din secolul XX) si inca evolueaza creativ in toate colturile lumii la ora actuala, avand aplicatii numeroase in zona problematicilor vindecarii holistice, politicii, psihoterapiei, afacerilor, mediului etc.

Prin constelatiile familiale clasice putem da o voce si un mod de a se exprima sufletului nostru si celui al familiei noastre, aducand in fata noastra intr-un aranjament spatial intuitiv de persoane situatia cu care dorim sa lucram – asa cum o percepem noi initial.

Apoi, prin asa numita „perceptie de reprezentare” ( un fenomen inca neelucidat intru totul, dar pe care cercetatorii au cautat a-l explica prin teoria campurilor morfogenetice, cea a neuronilor oglinda si cea a campului stiutor ( The Knowing Field- termen propus de Albrecht Mahr ) – si care are loc de fiecare data cand se aseaza o constelatie) , sentimentele adanci de iubire, suferinta si loialitate intru acestea din sistemul nostru familial ies la suprafata prin intermediul trairilor reprezentantilor, astfel noi putand deveni mai constienti de o serie de adevaruri profunde ale fiintei noastre si ale familiei noastre- fie ea cea de origine ori cea actuala- intemeiata de noi.

Ceea ce se arata deseori in cadrul acestui proces de multe ori foarte plin de incarcatura emotionala este faptul ca, dintr-un loc adanc si de cele mai multe ori inconstient din noi insine, alegem, din iubire oarba si din nevoia profunda de a apartine, sa repetam durerile, greutatile si destinele dificile ale unor membri ai familiilor noastre, care sunt uitati sau „exclusi” din amintirea si din inimile celor aflati in viata: bunici si strabunici morti in razboaie, victime ale unor accidente sau crime, copilasi morti la nastere, victimele terorii comuniste sau persoane care au gresit major altora, etc. Iar istoriile familiilor noastre sunt pline de astfel de situatii. Un articol pe care l-am scris pe tema traumei transgenerationale a Romaniei puteti citi la adresa de web: http://www.nierika.ro/blog/?p=400 .

Alte cateva ganduri despre constelatiile familiale pe care le-am pus cap la cap acum vreo trei ani intr-un mic articol puteti citi la adresa de web : http://www.nierika.ro/blog/?p=159 .

Prin metoda constelatiilor familiale se pot aduce la lumina aceste incurcaturi sistemice, care in vietile noastre se manifesta prin sentimentul ca nu traim propria viata, prin neasumarea propriului destin, dependente, violenta, incapacitate de a avea relatii importante pozitive, situatii dificile aparent imposibil de deblocat, boli fizice sau psihice, accidente repetate, etc.

Dar, de indata ce reusim sa vedem durerea si dificultatea la sursa ei si sa ne inclinam cu respect in fata celor ce au fost inaintea noastra si au trecut prin aceste greutati, dandu-le un loc in amintirea si in inima noastra, putem sa ne reluam locul pe care Viata ni l-a daruit, pasind in puterea noastra cu binecuvantarea strabunilor si sustinerea lor.

Astfel, nu numai ca noi insine suntem eliberati de poverile si suferintele care nu ne apartin, ci acestea nu mai sunt transmise mai departe generatiilor viitoare- copiilor si nepotilor nostri.

Deseori, dorinta de a nu transmite si copiilor nostri dificulatile pe care le-am purtat noi da un imbold puternic pentru a cauta vindecarea personala. Iar, dupa cum spune Cornelia Nicola, „vindecarea straluceste ca o stea care isi raspandeste lumina in toate directiile: catre generatiile trecute, cele viitoare dar si in prezent”. Se spune ca, daca reusim sa aducem vindecare si aliniere in noi insine, sapte generatii inainte si sapte generatii inapoi primesc si ele vindecare. Deseori, acest proces necesita un interval mai indelungat de timp. Si, fiecare pas are importanta sa.

Totusi, niciun set de explicatii teoretice sau enumerari de situatii cu potential de interes pentru aceasta munca uimitoare nu tine loc de experienta de a participa la o constelatie familiala.

Cu adevarat, gasesc ca a participa la o constelatie familiala in calitate de reprezentant, client ori facilitator e un mare dar intru constientizare, compasiune, vindecare, intelegere, regasire de sine si acceptare- a noastra si a altora. Cumva, largim experienta noastra de a fi umani prin pasirea in locul altora ca reprezentanti, si, paradoxal, facand loc in inima noastra pentru ceilalti, nu numai pe ei ii primim cu mai multa compasiune, intelegere, acceptare, iubire, ci, odata reveniti la noi insine, gasim ca avem mai mult loc, compasiune, intelegere si apreciere si pentru propria noastra persoana, intr-un alt fel decat pana atunci.

Astfel, se poate naste din nou sau consolida minunarea in fata vietii, bucuria de a fi vii si recunostinta pentru acest dar care e viata noastra.

O viata e mult !” , dupa cum spune Bert Hellinger.

Cu adevarat, a ne trai viata de pe locul nostru poate fi ceva minunat !

Va invit sa exploram impreuna aceasta posibilitate.

Va astept cu drag !

                                                                                                         Aurel N. A. Mocanu

Despre facilitatorul acestui weekend:

Aurel N. A. Mocanu este psiholog si trainer acreditat, are ca pasiune vindecarea holistica si traditionala/samanica , si a studiat constelatiile familiale ca ritual si ceremonie cu Cornelia Nicola Nita ( Germania) si constelatiile familiale clasice si de trauma cu Barbara Morgan ( Marea Britanie), participand si la evenimente conduse de Bert Hellinger si Sophie Hellinger ( 2009 ) si Franz Ruppert ( 2010 ).

In zona vindecarii traumei transgenerationale si personale Aurel a lucrat si cu Sandra Ingerman si Howard G. Charing- din perspectiva samanica, si cu Dr. Anie Kalayjian – iertare, peacemaking si reconciliere si Ruby Gibson- arheologie somatica.

Mai multe despre Aurel puteti citi la adresa de web:

https://aurelmocanu.ro/?page_id=2

Programul weekendului este :

 

Sambata  10:00- 18:00 cu pauza de pranz si pauze de confort

Duminică  10:00- 18:00 cu pauza de pranz si pauze de confort

Investitia dvs :

700 lei.

Relatii si inscrieri:aurelmocanu@yahoo.com

Numarul de locuri este limitat .

Locatia va fi comunicata celor inscrisi.

Lecturi recomandate:

Intoarcerea acasa. Un prim pas in lumea constelatiilor familiale